Geschiedenis

Vader Oscar De Cooman en moeder Simonne Van Gansbeke baatten gedurende meer dan 45 jaar de kruidenierszaak uit gelegen Paardemarkt 2 te Sint-Lievens-Houtem. Ter gelegenheid van de “Houtemse Jaarmarkt” werd de winkel en het volledige gebouw jaarlijks omgetoverd tot een gelegenheidscafé, waar plezier en vertier de sleutelbegrippen waren. Toen vader en moeder pensioensgerechtigd waren groeide de idee bij ons (Linda & Luc) om de zaak te moderniseren en er een heuse verszaak van te maken.

Maar de jaarmarkt bracht ons op andere ideeën. Ineens dachten wij aan de richting van een nieuw café.

En jawel, in 1994 gingen wij over tot de overname van het oude pand. Na veel denkwerk en besprekingen werd er per eind 94 overgegaan tot de afbraakwerken. Een risicovolle klus die met succes geklaard werd.

Begin maart 1995 werd het startschot gegeven voor de optrek van onze nieuwbouw. De bouwondernemers (Firma Midco) gingen er iedere dag stevig tegenaan. Geassisteerd door onze beide vaders slaagden zij erin tegen eind juli 95 de ruwbouw te voltrekken.

Daarna volgde alles in een versneld tempo. Dankzij de vele nachtelijke denk- en werkuren en de goede samenwerking met binnenhuisarchitect Emiel Stevens en de interieurontwerpers de firma Roelandt uit Zottegem konden wij op vrijdag 29 september 1995 onze Pallieterdeuren openen.

Een nooit geziene massa maakte het spektakel mee. Vanaf 20u tot 7 uur ’s anderendaags werden met honderden liters gratis drank vergoten. De lokale fanfare begeleide Burgemeester Lieven Latoir en Pastoor Bosteels tot de officiële ontmaskering van de naamgeving dewelke door ons angstvallig geheim gehouden werd gedurende de voorbereidingswerken. De naamkeuze werd in druk overleg met onze dochters Melissa en Annelies uiteindelijk bepaald.

Pallieter was geboren.

Onze speciale dank gaat nog steeds uit naar Wim Van Damme uit Merelbeke die op een bijzonder creatieve manier het Pallieter-logo ontwikkeld heeft. Verder veel dank aan iedereen die zijn steentje heeft bijgedragen om de zaak mede te helpen realiseren.